Placinta de dovleac

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Dec 2010 | 16909 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat din Silvia Jurcovan.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 650 g Faina
  • 400 g Iaurt
  • 200 ml Ulei
  • 100 g Zahar
  • 1 Plic praf de copt
  • 1/2 linguritza sare
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura
  • 2 kg Dovleac
  • 200 g Zahar
  • 100 g Unt
  • 1 Praf sare
  • 1 Plic vanilie
  • Zeama de la o jumatate de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Intai se prepara umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca.

Dovleacul se curatza de semintze si coaja si de pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratitza.NU SE PUNE APA.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Faina se amesteca cu praful de copt.

Celalalte ingrediente se amesteca intr-un vas 3-4 min. pana ce se omogenizeaza iaurtul cu uleiul. Se adauga si faina si se amesteca intai cu lingura iar apoi se framanta cu mana pana se incorporeaza faina.

Aluatul se imparte in doua partzi pt cele doua foi.

Se intinde o foaie de dimensiunea tavii si pune in tava neunsa.

Se preseaza si se intinde cu mana si se intzeapa cu furculitza din loc in loc pe toata suprafatza.

Se pune umplutura de dovleac si se repartizeaza uniform.

Se intinde si foaia a doua se pune peste umplutura, se preseaza ushor si se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza din loc in loc.

Se introduce in cuptor la 220 de grade C timp de 50-60 de min. pana se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste se taie bucatzi si se pudreaza cu zahar pudra si scortzisoara daca va place.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta pasiunii